Çapa Diş Kliniği

Kliniğimiz 2009 yılında, ortodontik tedavileri ülkemizde olmayan farklı bir konseptle yapmak üzere biraraya gelen 3 ortodonti uzmanı tarafından Çapa’da kuruldu. Ortodontik tedavide gerekli olan  vaka planlama ve takip rutinini, tek başına bir hekimin kontrol etmesindense, bir kaç hekimin ortak olarak planlama ve vaka takibi yapmasının daha etkili olduğu, hem hekim hem de hasta açısından 2 sene civarında süren tedavilerin çok daha kolay uygulandığı gerçeğinden yola çıkılarak tedavi prensiplerimiz düzenlendi. Dünyada her alanda uygulanan ekip çalışmasının kliniğimizde uygulanmaya başlamasından sonra, hastalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda gerekli diş tedavilerinin yapılması, çürüklerin, diş eti tedavilerinin, ortodonti sonrası gerekli olan implant ve protez tedavilerinin ortodontik tedavi ile koordineli şekilde yapılabilmesi için kliniğimiz zamanla genişledi. Kurulduğu andan itibaren artan hekim kadromuza, protez uzmanları, diş eti uzmanları ve çene cerrahlarının katılımıyla diş hekimliğinde gerekli olan tüm tedavilerin uygulanabildiği bir klinik haline geldik. Gerekli tüm tedavilerin, ilk muayene aşamasından itibaren tüm doktorlarımız tarafından ortak değerlendirilmesi sayesinde, tedavi sonunda hastalarımızla  ortak mutluluğumuz günden güne artmaktadır.
Bizi Çekinmeden Arayabilirsiniz
Kliniğimize ulaşmak için 0212.587 24 24 numaralı telefonu kullanabilirsiniz. Kliniğimize gösterdiğiniz ilgi ve güven için teşekkür ederiz.

Sterilizasyon

Sterilizasyon, ortamdaki bakterilerin ve virüslerin kesin biçimde ortadan kaldırılması işlemidir. Sterilizasyon işlemi kimyasal, ısı, radyoaktivite ve 

Kliniğimize Gelirken

Kliniğimize ilk kez geldiğinizde kişisel bilgileriniz alınır ve size bir hasta kartı oluşturulur. Kliniğimize vermiş olduğunuz bilgiler

Hekimlerimiz

Kliniğimizde tedavi olan hastalarımızın tedavi planlamaları ve uygulamaları, 3 hekim tarafından ortak yürütülmekte

Diş Hekimliği Eğitimi

Diş hekimi olmak için, üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde 5 senelik lisans eğitimini tamamlamak gereklidir…

Diş Hekimi Seçerken

Ortodontik tedavi, ömür boyu sürecek hekim-hasta ilişkisinin başlangıcıdır. Bu tedavi süreci, sadece dişlerin düzelmesi…

WeCreativez WhatsApp Support
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Sterilizasyon, ortamdaki bakterilerin ve virüslerin kesin biçimde ortadan kaldırılması işlemidir. Sterilizasyon işlemi kimyasal, ısı, radyoaktivite ve gaz uygulama yöntemiyle yapılabilir. Dezenfeksiyon ise patojen mikroorganizmaların yok edilmesidir. Dezenfeksiyon sonrasında bakteri sporları ortamda kalabilir ve daha sonra tekrar aktive olabilirler.

Dişhekimliği uygulamalarında sterilizasyon çok önemlidir. Günümüzde ortaya çıkan ve gittikçe yaygınlaşan HIV, Hepatit gibi hastalıklar dişhekimliği uygulamaları yoluyla bulaşabilir. Bu açıdan kullanılan tüm cihazlar, aletler ve cerrahi örtüler mutlaka sterilizasyon zincirine sokulmalıdır. Dişhekimliğinde geçmişte kuru hava sterilizasyonu yaygın olarak kullanılmaktaydı. Kuru hava ile sterilizasyonda 170 C de 1.5 saatte cerrahi alet ve cihazların sterilizasyonu sağlanır. Kuru hava sterilizasyonunun eksik yönü, tüm cihazlara uygulanamaması ve örtü ve plastik materyallerin steril edilememesidir. Günümüz koşullarında dişhekimliği sterilizasyonu konusunda altın standart, otoklav kullanımıdır. Otoklav, basınç altındaki su buharı ile yapılan sterilizasyondur. Dişhekimliğinde kullanılan aletlerin tamamen steril olması için, sıcak havanın basınç altında aletlerin tüm bölgelerine nüfuz etmesi gerekmektedir. Otoklav cihazlarının, farklı amaçla yapılmış modelleri vardır.

B sınıfı otoklavlar, buharın vakum altında, tüm cihazlara nüfuz edecek şekilde uygulanmasını sağlarlar. Cihaz önce negatif basınç ile otoklav içindeki soğuk havayı çeker, daha sonra sıcak basınçlı buhar otoklava yollanır. Sterilizasyon sonrasında kurutucu vasıtasıyla ortamda kalan buhar ve su yokedilerek sterilizasyon işlemi bitirilir. B sınıfına ek olarak N ve S sınıfı otoklavlar da vardır. Şu anda B sınıfı otoklavların doğru kullanımı ile dişhekimliğinde gerekli olan sterilizasyon standartlarının tamamı sağlanabilmektedir.

Sterilizasyon zinciri sadece otoklav ile sağlanmaz, hatta otoklav bu işlemin son halkasıdır. Sterilizasyon ve dezenfeksiyon, kliniğin kapısında başlaması gereken bir süreçtir. Hastaların galoş kullanması, hekimin el ve önlük temizliği, eldiven, maske, bardak ve koltuk örtüleri gibi sarf malzemelerinin tek kullanımlık olması, bu sürecin önemli basamaklarıdır. Klinikte kullanılan aletler, önce dezenfektan sıvılar içinde bekletilirler ve ön temizlikleri yapılır. Bunun ardından akar su altında fırça ile temizlenir ve kurutulduktan sonra paketlenir. Otoklava paketlenerek giren aletler, tekrar kullanılmalarına kadar steril olarak kalırlar.

Kliniğimize ilk kez geldiğinizde kişisel bilgileriniz alınır ve size bir hasta kartı oluşturulur. Kliniğimize vermiş olduğunuz bilgiler hiç bir şekilde 3. şahıslarla paylaşılmaz. Şikayetinize göre sizi muayene edecek olan doktora yönlendirilirsiniz. Detaylı panoramik röntgen incelemesi yapıldıktan sonra kişiye özel tedavi planlaması ve ücretlendirilmesi yapılır.

Lütfen muayenenize, randevu saatinizden 10 dakika önce geliniz. Bu sürede bilgi formu ve kayıt işlemleri yapılacaktır. Geç kalacak ya da gelemeyecek durumda iseniz bizi olabildiğince erken haberdar ediniz. Böylece size ayrılacak zamanda acil bir hastanın tedavisi yapılabilir.

Hasta bilgi formunda sizden istediğimiz bilgiler şunlardır:

• Ad, soyad ve iletişim bilgileriniz,

• Daha önce çekilen röntgenleriniz ve tedavi kayıtlarınız var mı?

• Herhangi bir sistemik hastalığınız (diabet, tansiyon, kalp vs) var mı?

• Kullandığınız ilaçlar var mı? Varsa lütfen yanınızda getiriniz,

• Özel bir durumunuz var mı? (hamilelik gibi) • Sistemik rahatsızlığınız diş tedaviniz ile etkileşecekse, doktorunuzdan, bu tedaviyle ilgili konsultasyon istenebilir,

• Eğer diş ağrınız varsa;

→ Ağrı ne zaman ortaya çıktı ve nasıl bir ağrınız var? (sıcağa – soğuğa karşı, çiğnemede ağrı vs), şişlik oluştu mu?

→ İlaç kullandınız mı? (ağrı kesici veya antibiyotik)

• Estetik beklentileriniz nelerdir?

Detaylı muayeneniz yapıldıktan sonra, dişlerinizdeki sorunun şiddetine, tedavi sonundaki beklentinize, tedavinize ne kadar vakit ve bütçe ayırabildiğinize göre farklı tedavi alternatifleri ortaya çıkacaktır. Son karar verilmeden önce, doktor ve hasta bir arada bu alternatiflerden birisini seçerek tedavi başlanır. Unutulmamalıdır ki bazı durumlarda öngörülen tedavi planının tedavi sırasında değiştirilmesi gerekebilir. Bu durumda doktorunuz size detaylı açıklamalar yapacaktır. Her türlü tedavide, uygun tedavi protokolü izlense de, bazı durumlarda sıkıntılar çıkabilir. Bu duruma komplikasyon denir. Doktorunuz bu durumda farklı bir tedavi yöntemi uygulayacaktır.

Tedaviniz başladıktan sonra diğer gelişiniz için randevunuz verilerek yolcu edilirsiniz. Randevunuzdan bir gün önce kliniğimizde kayıtlı olan cep telefonunuza randevu saatinizle ilgili mesaj gelir. Randevunuza gelemeyecek ya da geç kalacaksanız lütfen kliniğimizi haberdar ediniz. Kliniğimizde ilgili tüm iletişim numaralarını ve detaylı yol tarifini şu anda kullanmakta olduğunuz web sitesinde bulabilirsiniz.

Kliniğimiz ortodonti uzmanları tam zamanlı olarak çalışmaktadır. Diş Hekimlerimizin bilgileri aşağıdadır:

Diş hekimlerimizin yurt içi ve yurtdışı kongrelerde sunum ve posterleri ve yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır. Bilimsel gelişmeleri takip etmek amacıyla düzenli olarak eğitim ve kongreler düzenli olarak takip edilmektedir. Bu sayede ortognatik cerrahi de dahil olmak üzere, modern ortodontik tedavi prosedürlerinin tamamı kliniğimizde uygulanabilmektedir.

Kliniğimizde tedavi olan hastalarımızın tedavi planlamaları ve uygulamaları, 3 hekim tarafından ortak yürütülmekte, böylece tedavinin kesintiye uğraması gibi riskler ortadan kaldırılmaktadır. Pazar günleri hariç tüm günlerde kliniğimizde bulunan diş hekimlerimiz, gerekli tüm tedavi isteklerine cevap verebilmektedir.

Kliniğimize gösterdiğiniz ilgi ve güven için teşekkür ederiz.

Diş hekimi olmak için, üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde 5 senelik lisans eğitimini tamamlamak gereklidir. Bu süre sonunda başarılı olanlara diş hekimi ünvanı verilir. Diş hekimleri özel muayenehane ve kliniklerde serbest olarak, ya da devlete bağlı olarak çalışabilirler. Diş hekimliğinde uzmanlık dalları da vardır. Ortodonti, çene cerrahisi, pedodonti, periodontoloji, endodonti, protez gibi dallarda uzmanlık yapmak isteyen diş hekimleri uzmanlık sınavı ve yabancı dil sınavına girerler.

Uzmanlık eğitimi 4-6 sene arasında sürer. Uzmanlık eğitimini bitiren diş hekimlerine uzman dr. diploması verilir. Tüm diş tedavilerini uzman diş hekimlerinin yapması zorunlu değildir. Tedavilerin önemli bir kısmı genel diş hekimleri tarafından kolaylıkla yapılabilir. Bazı komplike durumlarda uzman müdahalesi gerekebilir. Ortodontik tedaviler uzun sürdüğü ve çok çeşitlilik gerektiği için çoğu vakada uzmanlık gerektirmektedir. Bunun yanında iskeletsel olmayan basit dişsel bozuklukların tedavisi nispeten kolaydır.

Uzmanlık gerektiren bir başka tedavi şekli de ortognatik cerrahidir. Bu tedavide erişkin yaştaki kişilerin iskeletsel bozuklukları cerrahi müdahale desteğiyle düzeltilir. Önce dişler tel takılarak yeni pozisyonlarına getirilir, daha sonra da plastik cerrahi uzmanı ya da çene cerrahı tarafından operasyon yapılarak çeneler uygun konumlarına getirilir.

Ortodontik tedavi, ömür boyu sürecek hekim-hasta ilişkisinin başlangıcıdır. Bu tedavi süreci, sadece dişlerin düzelmesi olarak görülse de aslında ağız sağlığının devamını sağlamak açısından düzenli olarak hekim kontrolü altında olmak gerekir. Ortodontik tedavi gören her hastaya tedavisi sırasında hijyen eğitimleri verilir, gerekli koruyucu uygulamalar yapılır. Ortodonti sonrasında her hasta 6 ayda bir kontrole çağrılarak ağız sağlığı garantiye alınır.

Bu açıdan bakıldığında ortodontik tedavi hiç bitmeyecek bir arkadaşlığın başlangıcı olarak da görülebilir. Peki ortodontist seçerken nelere dikkat edilmeli?

Ortodonti, bir uzmanlık dalıdır ve üniversitelerin ortodonti kürsülerinde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu kazanılır. Ortodontik tedavinizi yapacak doktorunuzun uzmanlık belgesininin ve il sağlık müdürlüğü tarafından verilen çalışma izni belgesinin olmasına dikkat ediniz.

Diş hekiminizi seçerken İstanbul diş hekimleri odasından bilgi alabilirsiniz. Herhangi bir klinikte, muayenehanede ya da hastanede çalışan tüm diş hekimleri bulundukları ildeki diş hekimleri odasına kayıtlı olmak zorundadır. Hekiminiz diş hekimleri odasına kayıtlı değilse tedavinizi gerçekleştirmek için gerekli şartları sağlamıyor demektir.

Hekiminizle ilgili bilg almak için buraya tıklayınız

Ortodonti uzmanınızın Türk Ortodonti Derneğine kayıtlı olup olmadığını konusunda bilgi almak için bu T.O.D. sayfasında bulunan arama motorunu kullanmak için buraya tıklayınız

Ortodontik tedavide kullanılan materyal ve yöntemler devamlı gelişse de, tedavi prensipleri değişmemektedir. Tüm tedavi dallarında olduğu gibi, erken teşhis, ortodontik bozuklukların önlenmesi ve düzeltilmesi için en önemli basamaktır.