Diş Macunları Zararlı mıdır?

Diş bakımında kullanılan diş macunu, hem temizleme etkisi, hem de ferahlatıcı tadı ve kokusu sayesinde ağız bakımımızı oldukça kolaylaştırır. Şu anda piyasada satılmakta olan macunların genelinde bulunan içerik aynıdır. Macundaki en önemli içerik, mekanik temizlemeyi sağlayan aşındırıcı partiküllerdir. Bunlar kalsiyum karbonat, silika ve fosfat tuzlarıdır.

ADA tarafından kabul edilmiş olan diş macunlarının hepsinde florür bulunur. Bu madde, dişin yapısına katılır ve çürüklerin başlamasını önlediği gibi başlangıç çürüklerini de durdurur.

Triklosan da ADA tarafından diş macununa katılması faydalı bulunan kimyasallardan birisidir ve mikrop öldürücü etkisi vardır.

Gazetelerde ve internette, diş macunlarının içerisinde zararlı maddeler olduğu hakkında haberler çıkmaktadır. Her kimyasal maddede, vücuda zararlı bazı içerikler vardır. Diş macunundaki bazı köpürtücü ve tat vericiler, yutulduğu ve vücutta biriktiği zaman sorunlar oluşabilir.

Diş fırçalamada dikkat edilecek olan husus, macunu olabildiğince az kullanmak, diş macunu reklamlarında olduğu gibi fırçayı boylu boyunca doldurmamaktır.

Küçük çocuklar tükürmeyi ve yutmayı tam olarak kontrol edemedikleri için 5-6 yaşına kadar çocuk macunlarının kullanılması daha iyidir.

Güncel Tedavi ve Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı

Süt dişine dolgu olur mu?

Süt dişleri, çocuklarımızın ağız yapısının temel taşlarını oluşturarak, ileride çıkacak daimi dişlerin

Ağız ve Diş Sağlığı

Bebeklerde Diş Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerin diş etlerinde ve çıkan dişlerde kaşıntılar oluşur, bu da onları huysuz kılar. Bu durum, ebeveynlerle birlikte hem bebek hem de aile için zorlu bir süreç olabilir.

Ağız ve Diş Sağlığı

Flor Uygulaması

Flor, özellikle diş sağlığı için önemli olan bir mineraldir. Diş minesini güçlendirmeye ve çürük oluşumunu engellemeye yardımcı olur

WeCreativez WhatsApp Support
Size nasıl yardımcı olabiliriz?