CAD-CAM Sistemleri

Cad-Cam sistemleri, porselen dişlerin altyapısında kullanılan metalin ve zirkonyumun, klasik döküm yöntemleriyle değil, lazerli tarama ve bilgisayar ortamında çalışan işleme cihazlarıyla çok hassas biçimde işlenmesini sağlayan bir teknolojidir. Porselen kaplamaların alt yapıları klasik olarak porseleni elle yığma ve porselen fırınında pişirme şeklinde yapılmaktadır.

Bu sistemde metal altyapı mumdan oluşturulur, elle dökülür. Ortaya çıkan metal altyapı üzerinde hamur haline getirilen porselen fırça yardımıyla diş oluşturulur ve tekrar fırınlanarak cilalanma ve diş haline getirilme işlemine geçilir.

Tüm bu işlemler elle yapıldığı için her açamada hataya açıktır ve bir aşamada yapılan hata tüm protezin hatalı olmasına yol açar. Gelişen teknoloji sayesinde bu işlemler artık tamamen bilgisayar tarafından kontrol edilebilen cihazlarla yapılır.

Diş kalıpları lazer yardımıyla taranarak 3 boyutlu hale getirildikten sonra metal bir bloktan CNC metoduyla altyapı oluşturulur. Bu metal blok milimetrenin 1000’de 1’i hassasiyetinde kesilebilir. Altyapı oluşturulduktan sonra ise porselen ya da zirkon üstyapı oluşturulur.

Gülüşünüz için ilk adımı atın

İlk muayenenizde hekimlerimiz sizi birlikte değerlendirsin, size özel tedavi planınızı beraber oluşturalım.

Güncel Tedavi ve Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı

Süt dişine dolgu olur mu?

Süt dişleri, çocuklarımızın ağız yapısının temel taşlarını oluşturarak, ileride çıkacak daimi dişlerin

Ağız ve Diş Sağlığı

Bebeklerde Diş Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerin diş etlerinde ve çıkan dişlerde kaşıntılar oluşur, bu da onları huysuz kılar. Bu durum, ebeveynlerle birlikte hem bebek hem de aile için zorlu bir süreç olabilir.

OnlineRandevu