Yirmi Yaş Dişleri

Çoğu kişide yirmi yaş dişleri ya hiç sürmez ya da yarı gömülü olarak kalırlar. Bazı kişilerde bu dişler hiç oluşmamıştır, ve röntgen çekildiği zaman çene kemiklerinde olmadığı görülür. Dişler oluştuysa ve ağızda sürmeleri için yeterli yer yoksa ta gömülü olarak kalabilirler ve çoğu zaman fark edilmezler. Yirmi yaş dişlerinin en çok sorun çıkardığı durumlar dişlerin yarı gömülü olarak çıkmaya çalıştığı durumdur.

Bu dişler çok arkada oldukları için zor fırçalanır. Dişlerin arka tarafında biriken yiyecek artıkları zamanla iltihap oluşturur ve kistleşir. Bu duruma perikuronit (Diş çevresinin iltihaplanması) denir ve tedavisi dişin çekilmesidir. Yirmi yaş dişlerinin çekilmesinin ardından bir kaç gün şişlik ve ağrı olabilir, bu normaldir. Bu sıkıntılar, dişlerin iltihaplanması durumunda karşılaşılabilecek sıkıntılara göre oldukça azdır, bu sebeple, yirmi yaş dişlerinin en erken zamanda çekilmesi istenir.

Güncel Tedavi ve Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı

Süt dişine dolgu olur mu?

Süt dişleri, çocuklarımızın ağız yapısının temel taşlarını oluşturarak, ileride çıkacak daimi dişlerin

Ağız ve Diş Sağlığı

Bebeklerde Diş Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerin diş etlerinde ve çıkan dişlerde kaşıntılar oluşur, bu da onları huysuz kılar. Bu durum, ebeveynlerle birlikte hem bebek hem de aile için zorlu bir süreç olabilir.

Ağız ve Diş Sağlığı

Flor Uygulaması

Flor, özellikle diş sağlığı için önemli olan bir mineraldir. Diş minesini güçlendirmeye ve çürük oluşumunu engellemeye yardımcı olur

WeCreativez WhatsApp Support
Size nasıl yardımcı olabiliriz?